Usui Reiki

Usui Reiki

De Usui Reiki methode is tegen het einde van de 19e eeuw ontdekt door Mikai Usui. De Usui Reiki methode is een behandelwijze door middel van handoplegging en bevordert de heling van het lichaam en de geest. Reiki betekent universele levensenergie. Rei staat voor universeel en Ki staat voor energie. Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde nadi’s. Ikzelf ben ingewijd in verschillende soorten Reiki, Shamballa Reiki, Kundalini Reiki en Rainbow Reiki en Usui Reiki.

Wat kan Reiki voor jou betekenen?

Reiki is een mooie zachte liefdevolle energie die je in kan zetten om jezelf te helen voor emotionele/mentale of fysieke pijn. Als jij niet fijn in je vel zit of je hebt last van lichamelijke klachten kan het zijn dat er een blokkade zit in je energiebanen. Reiki zorgt ervoor dat de blokkades opgeheven worden en dat de vastgezette energie weer vrij kan stromen. Als je reiki ontvangt wordt je heel rustig, je komt in een ontspannen staat van bewustzijn. Je bent met meer aandacht bij je lichaam waardoor je kalmer wordt. Reiki is heel rustgevend en heel fijn om te ontvangen. Reiki kan ondersteunend zijn in bepaalde ziekte processen, ook als je in een moeilijke situatie zit en je wel wat kracht/steun kan ervaren. Mensen ervaren dat als ze reiki ondergaan in moeilijke situaties dat ze het beter aan kunnen, zich sterker voelen.

Hoe werkt Reiki?

Bij Reiki lig je op de behandeltafel met je kleding aan. Het eerste deel van de behandeling lig je op je rug en het tweede deel van de behandeling lig je op je buik. Bij een reiki behandeling zal ik via mijn handen de energie doorgeven aan jou. In de behandeling zijn er verschillende handposities ik start bij je hoofd en ga langzaam verder naar je voeten. Elke hand positie zal ongeveer 3 minuten of langer zijn afhankelijk van wat ik voel of het korter of langer moet. Als ik mijn handen bij je hoofd houdt kan het zijn dat jij het in je voeten voelt stromen of op een andere plek. Alles kan voor een ieder is het een andere beleving. Het fijnste voor jezelf is dat je ontspannen op de behandeltafel ligt en je ogen gesloten houdt zodat je helemaal bij jezelf kan blijven. En voelt wat er aan sensaties, emoties zich aandient in jouw lichaam en wat heling mag ontvangen. Met Reiki werk ik niet met mijn eigen energie, ik geef niet mijn eigen energie weg.

Wat kan je ervaren tijdens een behandeling?

Je kan voelen dat er warmte van mijn handen komt , je kan allerlei sensaties in je lichaam voelen warm, koud, prikkelingen, er kunnen emoties omhoog komen. Je kan het koud krijgen, een ontspannen gevoel, rust, kalmte, vermoeidheid. Sommige mensen zien kleuren tijdens de behandeling. Soms kan het zijn, als ik ergens mijn handen houd, dat het minder fijn voelt. Belangrijk is om dat uit te spreken. Dit zal ik ook aan het begin van de reiki behandeling met jou bespreken.

Wat doet een reiki behandeling nog meer en wat kan je erna ervaren?

  • Het stimuleert, reinigt en ontgift het mechanisme van het lichaam
  • Het zet het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking
  • Het bevordert de zelfontwikkeling & spirituele groei
  • Het werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau
  • Het ondersteunt eventueel bij andere behandelingen
  • Het vermindert pijnen
  • Het ontspant lichaam en geest

Reiki werkt ondersteunend maar vervangt nooit een behandeling door een arts. Reiki is niet geschikt voor patiënten met diabetes, Reiki werkt meteen en kan de bloedsuiker doen dalen. Mits je jouw suiker zelf kan regelen.

Reiki behandeling

  • € 65,00 (60 minuten)

Reiki behandeling & Coaching

  • € 85,00 (90 minuten)

Reacties zijn gesloten.