Loslaten wat niet van jou is

Wanneer je loslaat wat niet van jou is kan je weer voelen wie jij bent, wat jij nodig hebt, wat jij leuk vindt, waar jij zin in hebt. Wat voor jouw lichaam en geest goed is. Kom je bij je ware zelf en ga je meer synchroniciteit, plezier en balans in je leven ervaren. Kom je weer in je eigen energie. Als je niet met jezelf bezig bent maar met anderen hun problemen dan komt er meer van dat soort situaties op je pad want dat is waar jij je mee bezig houdt. Terwijl als je je bezig houdt met jezelf dan komen er situaties op je pad die voor jouw bestemd zijn.

Ben jij met problemen van anderen bezig? Sta jij altijd voor anderen klaar en heb je alles voor de ander over, maar voor jezelf kost het teveel moeite en heb je daar helemaal geen zin in. Wanneer je vriendin, vriend, moeder, vader of wie dan ook belt weet jij alle oplossingen en sta je meteen klaar en ben je uren bezig om te helpen en advies te geven. De dingen die jij wil doen blijven liggen en je eigen oplossingen zie je niet meer. Wanneer je ontdekt dat al jouw hulp of advies voor niks is geweest ben je teleurgesteld. Je hebt uren voor niets verspild aan de ander die je aan jezelf had kunnen besteden.

Waarom luisteren ze niet naar jouw advies, en hebben ze er niets mee gedaan? Jij weet en ziet wat er mis gaat. Tja maar als ze het zelf niet zien, heeft het geen enkele zin dat jij dit hun verteld of je hulp aanbied. De les hieruit is dat je met jezelf bezig mag zijn in plaats van met de ander. Vaak wat je aan de ander als advies of hulp geeft mag je misschien zelf ook eens doen of kan je zelf goed gebruiken.

We zien zo goed wat de ander nodig heeft maar wat heb jij nodig? Wat zijn jouw behoeftes? Heb je je daar wel eens in verdiept of heb je daar eigenlijk ook geen tijd voor omdat je altijd met anderen bezig bent?

Wat gebeurt er als je altijd met anderen bezig bent

 • Loop je uiteindelijk zelf vast en blijf je in cirkels lopen
 • Raak je vermoeid omdat je energie verspreid is
 • Krijg je last van burn-out of vermoeidheidsklachten
 • Je legt energiekoorden uit
 • Je bent verstrengelt in de energie van de ander omdat je met je gedachten bij de ander bent
 • Je hebt het gevoel dat je niet het leven kan leiden wat jij wilt
 • Er komen geen leuke dingen op je pad
 • Je weet eigenlijk niet wat jij mag doen in dit leven, wat jouw missie is
 • Dat alles wat jij wilt je niet lukt, het is er wel maar je ziet het niet
 • Je kan niet meer voelen wat je eigen behoeftes zijn

Hoe kan het gebeuren dat je energie koorden uitlegt en daardoor energie verliest

 • Als je mensen gaat steunen uit zieligheid, je vind mensen zielig
 • Constant aan mensen terugdenkt die jou iets hebben aangedaan
 • Als er een familielid, iemand die je goed kent ziek wordt en jij je schuldig voelt dat jij nog wel plezier hebt in je leven en alles kan doen of alles voor diegene gaat doen
 • Je denkt dat mensen niet voor zichzelf kunnen zorgen, dat jij daar verantwoordelijk voor bent
 • Je altijd met anderen mensen hun problemen bezig bent
 • Je altijd voor de ander zorgt en niet voor jezelf
 • Je altijd met je gedachte bij de ander bent hoe zielig, hoe erg de ander zijn situatie is
 • Je schuldig voelt dat jij wel een goed leven hebt of goed kan leren of iets hebt wat de ander niet hebt

Het wil niet zeggen dat je de ander niet mag helpen. Dat mag zeker wel, maar dan vanuit liefde en niet vanuit medelijden. Mensen vragen vaak niet om jou hulp en ga je mensen helpen en ben je teleurgesteld als je geen dank je wel krijgt of als ze het maar gewoon vinden dat jij dat doet.

Als je weet dat alles energie is en alles waar jij je energie aan geeft groeit en groter en sterker wordt, want dat is waar jij je op focust, dan hoef ik jou niet uit te leggen wat er  gebeurt. Het is  belangrijk om de energie weer bij jezelf terug te brengen, weer helemaal in je eigen energie te komen. Door los te laten wat niet van jou is. Als jij je energie over de ander legt door met de ander bezig te zijn, omdat jij het idee hebt dat jij de ander moet helpen omdat diegene er anders zelf niet uitkomt, verlies jij energie. Je verzwakt jezelf maar ook de ander. Het is dus belangrijk om je eigen energie terug te halen en de energie van de ander terug te geven. Zodat je weer in je eigen energie komt.

Ook energie koorden die jij met exen hebt is belangrijk te doorbreken als jij nieuwe liefdes relaties aangaat. Ook deze koorden hebben invloed op je huidige relatie. Het kan zelfs van belang zijn de koorden met je eigen partner te doorbreken zodat je beide weer in je eigen energie komt. Mensen waar je veel mee omgaat en die je eigenlijk energie kosten heb je ook energie koorden mee. Belangrijk om dan zoveel mogelijk met mensen om te gaan die je energie geven en niet je energie kosten. Je bent het waard om met mensen om te gaan die jou liefde verdienen. Want je verdient liefde.

Het is heel goed mogelijk dat jij al van kinds af aan verantwoordelijkheden of lasten draagt die niet van jouw zijn. Maar dat jij die rol op je hebt genomen doordat er bepaalde situaties in jouw leven zijn ontstaan waarvoor jij de zorg op je bent gaan nemen. Bijv. dat een ouder ziek is geworden of een broertje of zusje of een ouder overleden of ouders gaan scheiden. Dan draag jij een rol die niet van jou is. Dan ga jij je leven als zwaar ervaren omdat je als kind maar ook nog als volwassenen een zware last op je schouders hebt genomen. Waardoor je daadwerkelijk schouderklachten kunt krijgen omdat je je overal verantwoordelijk voor voelt waar je helemaal niet verantwoordelijk voor bent.

Denk jij als je dit leest dat je ook nog wel wat mag loslaten, heb je lichamelijke klachten waar je maar niet vanaf komt of onverklaarbare klachten of loop je tegen situaties aan waarvan je niet weet wat je daarmee aan moet? Denk jij dat jij de lasten van je ouders draagt of wil je energie koorden doorbreken? Neem contact met mij op en wie weet zie ik jou in mijn praktijk in Almere buiten ( Eilandenbuurt). Bekijk mijn website voor behandelingen. Woon jij te ver weg? Online consulten zijn ook mogelijk!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.