Je ouders accepteren voor wie ze zijn

Je ouders accepteren voor wie ze zijn is voor vele mensen soms nog lastig. Ouders hebben het vaak, in je kindsjaren of wanneer je volwassen bent, niet goed genoeg gedaan in jouw ogen. Ze hadden je meer liefde moeten geven of meer naar je moeten luisteren. Ze hebben je in jouw ogen niet goed behandeld. Ze zagen je niet staan of hoorde je niet. Ze waren er nooit als jij ze nodig had. Doordat er misschien een zieke broer of zusje was hadden ze meer oog voor hen dan voor jou. Of je hebt ouders gehad die een eigen zaak hadden en daar druk mee waren en jou niet zagen staan. En zo kunnen er tal van zaken zijn waardoor jij vindt dat je ouders je niet genoeg liefde hebben gegeven. Waardoor je nu in jouw leven de liefde zoekt buiten jezelf. Oordelen over je ouders hoe ze jou opgevoed hebben is niet goed voor jouw doorstroming van je lichaam.

Je zegt hiermee eigenlijk dat je ouders niet goed genoeg zijn en niet goed voor je zijn geweest. Aangezien je een kind bent van je ouders wijs je hiermee een deel van jezelf af. Je zegt dus eigenlijk dat je zelf ook niet goed genoeg bent. Je bent namelijk voor 50% een kind van je moeder en 50% een kind van je vader. Als je zegt dat je ouders niet goed genoeg waren wijs je 50% van jezelf af. En oordelen over je ouders is ook oordelen over jezelf.

Wanneer je oordeelt over je ouders dan zeg je dat ze niet goed genoeg zijn. Wat er dan gebeurt volgens het systematische familie systeem is dat jij jezelf boven je ouders zet. Wanneer je jezelf boven je ouders zet kan het zijn dat er dingen in jouw leven niet lekker stromen of niet lukken in jouw leven. Als je oordeelt over je ouders, oordeel je ook over jezelf en over anderen.

Je hoort je ouders te accepteren voor wie ze zijn met al hun leuke en niet leuke manieren. Jouw ouders hebben jou met de volle intentie, volle liefde opgevoed zoals zij dachten dat het goed zou zijn. Zij hebben dat ook weer geleerd van hun ouders. Als zij beter hadden gekund, hadden ze het zeker weten gedaan.

Misschien hebben jouw ouders geen leuke dingen gedaan in jouw leven. Maar hebben ze zelf ook niet zo’n leuk leven gehad. Dat is geen excuus, maar misschien kan je het dan wel beter begrijpen waarom ze het zo hebben gedaan.  Ze wisten niet beter dan dat wat ze gedaan hebben juist is voor hun kinderen. Belangrijk is om er geen oordeel over te hebben en te bedenken dat ze gedaan hebben wat ze konden doen om jou een zo mooi en goed mogelijk leven te geven. Hebben ze eventueel iets gedaan wat in jouw ogen niet zo leuk is dan is het heel belangrijk om ze hiervoor te vergeven. Je hoeft het niet goed te keuren, dat is iets anders. Vergeven is een heel belangrijk aspect. Wanneer je zonder oordeel en in liefde kan kijken naar je ouders en ze kan vergeven voor wat ze hebben gedaan zal jouw leven ook beter stromen.

Het is belangrijk dat je jezelf onder je ouders zet, anders ben jij dus de ouder in plaats van het kind en dan sta je volgens het familie systeem niet meer op de juiste plek. In het familie systeem, de fontein van Els Stein, komen eerst je voorouders, je ouders en dan jij en je broers of zusjes. Maar als je oordeelt over je ouders sta jij dus niet op de juiste plek.

Heb jij oordelen over je ouders, ik kan je helpen om weer je eigen plek in te nemen zodat jouw leven weer gaat stromen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.