Innerlijk kind en je gekwetste kinddelen

Wanneer je als kind of in je puberteit vervelende dingen hebt meegemaakt thuis, op school, op straat, bij vrienden of vriendinnen, dan kan dat niet leuke herinneringen achterlaten. Dat kan maken dat je jezelf bent gaan afwijzen. Werd je bijvoorbeeld op school bij de gymles nooit als eerste gekozen als een spel werd gespeeld waarbij er twee teams moesten worden gemaakt?

Dan kan je overtuigingen creëren zoals: Ik ben zeker niet goed genoeg, ik ben zeker te langzaam, met mij kunnen ze zeker niet winnen etc. Wanneer je dit bent gaan geloven dan wordt dit jouw belevingswereld en blijf je dit soort situaties aantrekken in je verdere leven waarbij je dezelfde emoties en gedachtes ervaart als toen. Dat je situaties aantrekt dat mensen jou niet goed genoeg vinden, omdat jij bent gaan geloven dat je niet goed genoeg bent.

Zo zijn er verschillende gebeurtenissen in ons leven waarbij we allerlei beperkende overtuigingen hebben neergezet. Waardoor je dus jouw leven creëert op basis van jouw overtuigingen. Leef jij vanuit angst, zal je ook veel angst beleven, want dat is waar jij jouw focus op legt. Ben jij negatief ingesteld en heb jij altijd over iedereen een oordeel en zie je niets meer rooskleurig. Dan zijn de meeste mensen waar jij het meest mee omgaat net zo. Niet voor niets de gezegde waar je mee omgaat wordt je mee besmet.

Ditzelfde gebeurt ook met angst, iedereen maakt wel eens iets mee in zijn leven wat angst oproept. Ons brein zegt: ‘ dit wil ik niet meer meemaken’, ‘dit laat ik mij niet meer gebeuren ‘ , ‘ ik laat mij niet meer zo behandelen’. Door de gebeurtenissen van angst die we niet meer willen meemaken beperken we ons zelf om bepaalde dingen te doen. Bang om weer gekwetst worden, bang om weer ruzie te krijgen, bang dat we weer afgewezen worden, bang om stappen te zetten, bang wat anderen van ons vinden.

Angst kan ons leven verschrikkelijk beperken onder de angst zit vaak boosheid (onbewust). Vaak zit daar onbewust boosheid naar jezelf. Je bent boos omdat je bepaalde stappen niet durf te zetten terwijl je het wel heel graag wil,  angst houdt je tegen. Of boos op jezelf dat je jezelf dom vind dat je je bepaalde dingen hebt laten gebeuren en het niet eerder gezien hebt. Onbewust door dat wat je ooit hebt meegemaakt.

Deze gekwetste kinddelen zijn vaak onbewust. Angst in het NU die steeds terugkeert is een trigger uit jouw verleden daar waar jij ooit iets angstigs of  heftigs hebt meegemaakt. Dat is een stuk waar we van zijn weggelopen/weggerend/ of in een freeze of fight modus zijn geraakt omdat het te heftig was. Je lichaam/ je brein is je gaan beschermen en jaren later wanneer het voor jou veilig is om te verwerken dienen deze stukken zich aan. Je maakt dan weer iets heel vervelends mee waardoor je weer angstig wordt en het eigenlijk niet begrijpt waarom je nou zo angstig bent. Want tja je bent immers nu volwassen. Hier wordt dan dat kinddeel in jou wakker gemaakt, dat deel wat je nog helen mag. Want nu ben je sterk genoeg om het te verwerken.

Vaak als we angstig, boos of verdrietig worden van iets of iemand en we kunnen het niet loslaten blijven we in die emotie hangen. Dan worden we geraakt in kinddelen waarbij we de emoties niet helemaal doorvoelt en verwerkt hebben. De meeste hebben geleerd hun emoties te onderdrukken of niet te mogen uiten.

Als we getriggerd worden in het NU door een bepaalde situatie dan is het handig om te weten wat er eigenlijk gebeurd onbewust in je brein.

Jouw brein kent geen verleden en toekomst jouw brein is altijd in het nu. Jouw brein weet niet dat als er nu iets gebeurd  dat je 30 jaar geleden ook iets hebt meegemaakt waarbij je angst en dezelfde gevoelens en gedachtes ervaarde. Jouw brein koppelt dus die gevoelens en gedachtes die je hebt in het NU aan die gebeurtenis van 30 jaar geleden en je gaat onbewust weer in die fight en freeze modus alle alarmbellen gaan aan. Iets in jouw zegt dat je onveilig bent. Maar je bent niet onveilig, je denkt dat je onveilig bent. Je ervaart onrust, je bent verdrietig , je bent niet meer jezelf,  je kan vaak niet lekker meer slapen omdat er onbewust een conflict in jou gaande is.

Welk deel van jou ook om aandacht vraagt je kan jezelf weer helen door je te verbinden met je innerlijk kind het gekwetste deel te transformeren en heling te brengen. Dit kan in een mediumschap coaching consult of in een innerlijk kind helen massage. Want het kind in jou vindt het heerlijk die aandacht, die wil aangeraakt worden, die wil gezien en gehoord worden.

Aandacht geven aan je innerlijk kind is heel helend en daardoor kan je jezelf steeds meer accepteren in liefde maar ook de ander. Wanneer je de ander niet in liefde kan zien, heb je ook nog oordelen over jezelf. Het innerlijk kind kan op verschillende leeftijden gekwetst zijn in zijn leven, dus elke keer in een innerlijk kind sessie kan het zijn dat er zich een ander kind toont op een andere leeftijd.

Heel het innerlijk kind in jou! Zie het! Hoor het! Voel het! Omarm het! En je zal sprankelen, je zal bruisen van energie. Je gaat weer volop ideeën krijgen die je niet meer aan de kant gooit. Je gaat jezelf niet meer afwijzen, je gaat beter voor jezelf zorgen omdat je voelt wat het met je doet. Het zal je verbazen hoe je je gaat voelen. Want als jij je gaat verbinden met jezelf en je niet meer laat afleiden om je met anderen hun problemen bezig te houden, dan ontstaat er zo’n kracht in jou! Omdat alle energie bij jezelf is en niet meer verspreid over iedereen waar jij je mee bezig hield. Dan ga je aan staan! Dan komt alles op je pad wat jij nodig hebt om het leven te leiden wat jij wilt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.