Hoe je je energie bij jezelf houd en daardoor meer energie krijgt

We weten allemaal dat als we teveel van iets doen dat we daar moe van kunnen zijn. Bijvoorbeeld een fysiek zware baan, een pittige wandeling, teveel sporten, werken, altijd maar voor anderen werk verzetten. Buiten het fysieke kan je dus ook energetisch vermoeid raken. Energetisch vermoeid raken? Wat bedoel je dan daarmee?

Wanneer kan je energetisch vermoeid raken?

  • Wanneer je je constant druk maakt over wat anderen doen
  • Wanneer je je druk maakt over anderen hun problemen
  • Wanneer je je bezig houdt met anderen hun problemen op te lossen
  • Je bezig houden met wat je buren allemaal doen, alles in de gaten houden

Wanneer we teveel met anderen bezig zijn in plaats van met ons zelf dan is jouw energie niet meer bij jezelf, maar bij die ander. Je legt een energiekoord naar de ander toe, de ander kan zich dan soms beter voelen dan jij. Of je krijgt plotseling klachten of last van negatieve gevoelens die niet van jouw zijn maar van een ander.

Als je je druk maakt om de problemen van een ander kan je je niet meer bezig houden met je eigen problemen. Je bent alleen maar aan het bedenken hoe je de ander van zijn probleem kan afhelpen. Waar is dan jouw energie? Weer niet bij jezelf! En hoe fijn zou het zijn als je je eens gaat druk maken om jezelf, om jezelf te plezieren, om je eigen problemen op te lossen. Als jij je niet druk maakt om jezelf. Wie gaat dat anders doen? Of verwacht jij ook dat een ander jouw probleem oplost?

We roepen vaak als de ander blij is dan ben ik ook blij. Is dat werkelijk waar? Word je daar werkelijk blij van om je met de problemen van een ander bezig te houden? Of is het juist een afleiding om niet met jezelf bezig te hoeven zijn? Als je heel eerlijk bent naar jezelf word je eigenlijk wel eens doodmoe van die problemen van anderen en helemaal niet blij. Want je geeft ze honderd adviezen en ze doen er niets mee. Maar dan ook echt helemaal niets. En waarom niet? Ze zaten niet op jouw advies te wachten, ze wilden enkel even een luisterend oor, geen oplossing. Want zover zijn de meeste nog niet, zij zien namelijk niet wat jij ziet. En de meeste adviezen die we een ander geven mogen we eens bij onszelf toepassen.

Kijk eens waar jij gelukkig van word, jij bent namelijk belangrijker dan de ander. Je mag jezelf op nr 1 gaan zetten. Jij hoeft de ander niet gelukkig te maken, en je kan de ander niet gelukkig maken. Je mag jezelf gelukkig maken!

Zeg eens nee, tegen de ander, en ja tegen jezelf! Als je ja zegt tegen de ander zeg je nee tegen jezelf en stel je jezelf teleur.

Hoe blijf je in je eigen energie?

  • Zeg eens wat vaker nee tegen de ander
  • Laat een ander zijn eigen problemen oplossen je hebt al genoeg aan jezelf
  • Laat de verantwoordelijkheid bij de ander
  • Zet je jezelf eens op de eerste plaats
  • Ga jezelf belangrijk vinden
  • Doe eens waar jij zin in hebt

Wist je dat als je altijd maar met anderen bezig bent daardoor jouw energie niet bij jezelf is? Dat je daardoor ook niet je eigen pad kan vinden. Je daardoor ook niet meer weet wat goed is voor jou. Want jouw energie is overal en nergens maar niet bij jou! Als jij altijd op de ander gefocust bent krijg je ook meer van dat, want energie volgt aandacht. Breng je aandacht naar wat jij zou willen. Hoe wil jij je voelen, wat wil jij gaan doen, hoe wil jij dat jouw leven eruit gaat zien? Wat wil jij bereiken? Dat kan op allerlei gebieden zijn. Gezondheid, liefde, studie, verhuizen, eigen bedrijf, richt je aandacht op dat wat jij wil.

Want energie volgt aandacht! Als je je op problemen van anderen focust krijg je meer van dat! Of sowieso je met anderen bezig houden dan zit je in de energie van anderen. En krijg je misschien wel dingen op je pad die helemaal niet bij jou horen maar bij die ander. Want dat is waar jij je mee bezig houdt.

Wil je ergens meer van hebben en meer energie krijgen. Houd dan je energie bij jezelf. Dat wil niet zeggen dat je nooit een ander mag helpen, maar niet meer ten koste van jezelf. Wil jij meer plezier, liefde, een beter leven? Focus je dan op je eigen leven in plaats van die van een ander.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.