Voetreflexologie Behandeling

Voetreflexologie Behandeling

voetreflexologie almere buitenVoetreflexologie activeert het zelfgenezend vermogen waarover ieder mens beschikt. Het gaat uit van het principe dat de reflexpunten op de voeten corresponderen met al onze organen, klieren, spieren , gewrichten en zenuwen in ons lichaam. Er stroomt een constante energie door onze energiebanen die samenkomen als reflexpunt in onze handen en voeten. Wanneer de energiedoorstroming verstoord is, kunnen er blokkades ontstaan, met als gevolg lichamelijke of geestelijke klachten. Door het geven van een impuls wordt de doorstroming weer op gang gebracht en dit heeft een positief effect op je psyche. Lichaam en geest zijn volgens reflexologen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voetreflexologie kan verlichtend werken voor

 • Mensen met lichamelijke klachten: m.b.t. huid, ademhalingswegen, bloedsomloop,
  spijsverteringskanaal, urinewegen, geslachtsorganen, hormoonproducerende klieren, zenuwstelsel, spieren, gewrichten en wervelkolom
 • Mensen met psychische klachten: stress, slapeloosheid, depressie, burn-out, onevenwichtigheid
 • Mensen met vage klachten: geen lichamelijke oorzaak te vinden en toch klachten hebben

Wat zijn de voordelen van voetreflexologie

 • Verbetert de doorstroming van de lymfe en bloedcirculatie
 • Brengt lichaam en geest in balans
 • Heerlijke ontspanning pure weldaad voor vermoeide en/of pijnlijke voeten
 • U hoeft geen klachten te hebben om een voetreflex behandeling te ondergaan
 • De voetreflexbehandeling die gegeven wordt volgens de B.E.R. methode kent geen contra-indicaties

Voetreflex is ook geschikt voor kinderen/pubers, kinderen/pubers worden rustig van voetreflexologie. Deze therapie is niet alleen ontspannend maar kan ook zeer preventief werken bij obstipatie, buikpijn, concentratieproblemen, onrust en slaapproblemen.

De voetreflexologie behandeling

Tijdens een voetreflexbehandeling maak ik aantekeningen op een voetenkaart om een indruk te krijgen waar de verstoringen zitten. Het mooie van voetreflex is dat het ook inzichten geeft in jezelf waar de klachten eventueel vandaan kunnen komen. Wanneer u 4 weken achter elkaar een behandeling ontvangt weet u of deze manier van therapie bij u past (niet verplicht).

Mijn praktijk staat geregistreerd bij de Bond van Europese Reflexologen (B.E.R.). Bij deze beroepsvereniging doe je elke 2 jaar een toets om je behandeling zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Bij uw eerste afspraak is er tevens een intake gesprek en krijgt u een toelichting overhandigd. Deze toelichting kun u thuis rustig doorlezen.

Wist u dat? In uw voeten weerspiegelt zich het hele lichaam.

Tarief Voetreflexologie

 • Behandeling – € 55,00 (60 minuten)

Voetreflexbehandelingen worden deels vergoed, mits u alternatieve geneeswijze in uw pakket heeft zitten. De volgende zorgverzekeraars hebben de BER voor 2020 opgenomen in het overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen:

Aevitae EUCARE
Aevitae VGZ
AON (voorheen IAK)
Bovemij (Zilveren Kruis) (BOVAG)
De Amersfoortse
FBTO
Gemeente Optimaal
OZF
ZieZo
Zilveren Kruis

DISCLAIMER: De BER kan geen enkele garantie geven inzake de juistheid of bijwerkingen van bovengenoemde informatie, omdat wij afhankelijk zijn van externe informatiebronnen. U kunt hier dan ook geen rechten aan ontlenen. Alleen de behandelingen van onze beroepsleden van de BER worden vergoed.

LET OP! De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u (als verzekerde) heeft afgesloten bij uw verzekeringsmaatschappij.

Alle leden van de BER zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen van de
Cam Coöperatie
 in het kader van de WKKGZ.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.